Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Túrósbatyu - ami nem jött volna létre, ha...

Először is kijelentem, mint már többször is, hogy én nem akarok blogolni. Erre azt szokták mondani, hogy ez már az. Hát akkor most ehhez tartom magam. ;o)

Halászlé mellé találtam ki, hogy ezt sütök, ezért reggel elmentem megvenni a hiányzó hozzávalókat. A lányom rákérdezett, hogy tojás nem kell? Én mondtam, hogy nem, mert van egy dobozzal. Aztán otthon, mikor raktam össze a tésztát, derült ki, hogy nincs, csak 2 db tojás benne. A fiam az emeleten aludt, így nem tudtam visszamenni a boltba. Ezért a szomszédasszonyomhoz rohantam segítségért. És ekkor jött az a nem saját emlék, amit régi filmekben, anyáink történeteiben lehetett látni, hallani. Régen nem volt éjjel, nappal nyitva bolt, és ilyenkor a jó szomszédság aranyat ért. Hát most én is megtapasztaltam, mekkora kincs egy jó szomszéd. :o) Nagyon érdekesen jó érzés volt. Többször eszembe jutott már, hogy annak idején ezek a gesztusok mindennapiak, természetesek voltak, viszont a mai felszínes, rohanó világban ritkaság. És sose gondoltam volna, de örülök, hogy megtapasztalhattam. Ezért ezt az oldalt most neked ajánlom, és köszönöm Márti! :o)

Most nem írok recepthivatkozást, mert a füzetemben volt két féle bukta recept, és azt "gyúrtam össze" eggyé. A tölteléket pedig Horváth Ilona könyvéből lestem ki, természetesen ezen is variáltam kicsit.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.