Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


rozsos gépi kenyér

Nyaranta nem szeretem bekapcsolni a sütőt, örülök, ha legalább az alsó szinten hűvös marad. Ezért ilyenkor visszatérek a gépi kenyérhez. Most egy rozsosat sütöttem.

Hozzávalók: 20 dkg BL 80 kenyérliszt, 20 dkg fehér roszliszt, 10 dkg tk. rozsliszt, 2-3 ek burgonyapehely, 1,25 g élesztő, 2,7 dl víz, 2 ek olaj, 2 kk só, 1 kk cukor, csipet aszkorbin, 1 kk sikér     

Normál programon sütöttem, csak annyira nyúltam bele, hogy megigazítsam a tésztát, mikor már meg volt dagasztva, ekkor még megspricceltem vízzel, és rászórtam a magokat. Illtve kelesztés közepe táján megvágtam.

 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

limarapeksegevgmail.com

(Limara, 2010.07.06 07:47)

Gyönyörű! :))