Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


lekváros batyu

Hosszú-hosszú ideje nem hoztam semmit. Ezt egyrészt, a meleg nyár, majd az 1. oszátlyba indulás indokolta, másrészt, hogy már nagyon vártam, hogy végre beépüljön az új villanysütőm. Már egy éve itt csücsült dobozban a konyhában, és most 2 hete hirtelen a konyha aktív része lett! :o) Habár a villanyszerelőre még várni kell, de nekem az túl hosszú idő, ezért bevetettem a hosszabbítót. Így készült el 3 főtt étel után, az első kelttészta is benne. Bableves mellé kellett valami, ezért a lekváros batyura esett a választás. Hát egyszerűen nem akartam hinni a szememnek! Nekem, aki eddig csak gáztűzhelyben sütött, és valószínű, hogy nem is a legjobban, tátva maradt a szám a különbségen. Főként az idő különbségen! Sose értettem, hogy  Limarának hogy sül meg minden olyan gyorsan. Eddig  kellett minimum 1 óra az ilyen sütésekhez, de most csak 15-20 percig tartott, és egyenletes, szép piros lett mindenhol. Most már azt mondom, hogy érdemes volt 1 évet várni erre a sütőre! De mi lett volna, ha már egy éve süthetnék benne?!

A recept Limaráé, csak annyi a különbség, hogy én egész tojásokat használtam, és a sót igen csak megnöveltem a családom kérésére. Csak halkan merem leírni: 4 tk só van benne.

 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.